Προβολη της ταινιας WELCOME του Φιλίπ Λιορέ (Τσαμαδου 15)

Σχετικά με την προβολή, το WELCOME του Φιλίπ Λιορέ, κέρδισε το βραβείο LUX 2009 για το υποτιτλισμό της σε 23 γλώσσες τις Ε.Ε.  (τo βραβείο αυτό έχει ως στόχο να συμβάλλει στην κατάργηση των γλωσσικών φραγμών που πολύ συχνά δυσχεραίνουν τη διανομή των ταινιών σε όλη την Ευρώπη και στην προώθηση της συζήτησης για ευρωπαϊκά θέματα, και δίνεται μόνο για τον υποτιτλισμό της (87.000ευρώ), προκειμένου η ταινία να γίνει πιο προσιτή στους πολίτες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Περιγράφει τις προσπάθειες ενός νεαρού Κούρδου πρόσφυγα να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του, απλώς να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του, και είκοσι δύο  μίλια  παγωμένου νερού (η απόσταση ανάμεσα στο Καλαί και στο Ντόβερ) δεν στέκονται εμπόδιο στον νεαρό  Μπιλάλ, προκειμένου να την ανταμώσει.
Η ταινία έγινε αφορμή για συζητήσεις για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Σαρκοζί. Βάσει νόμου είναι δυνατό να επιβληθούν βαριά πρόστιμα και φυλάκιση μέχρι πέντε χρόνια σε όσους γάλλους πολίτες αποδειχθεί ότι βοηθούν ή παρέχουν καταφύγιο σε μετανάστες. Το 2008, 4.423 πολίτες βρέθηκαν κρατούμενοι με ανάλογες κατηγορίες. Με την προβολή της ταινίας στο γαλλικό κοινοβούλιο, οι βουλευτές αποφάσισαν να εξετάσουν ξανά τον συγκεκριμένο νόμο.

Σκηνοθεσία Φιλίπ Λιορέ

Σενάριο Φιλίπ Λιορέ, Εμμανουέλ Κουρκόλ, Ολιβιέ Αντάμ

Πρωταγωνιστούν Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Αϊβερδί, Τιερί Γκοντάρ

Παραγωγή 2009 , έγχρωμο 119΄ Αγγλικά / Γαλλικά