Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

squatΑλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Σε καιρούς βίαιης εξαθλίωσης της κοινωνίας το κράτος θωρακίζεται υλοποιώντας πολιτικές «εκτάκτου ανάγκης» και «ακονίζει τα μαχαίρια» μιας βάναυσης καταστολής προκειμένου να καταπνίξει κάθε αντίσταση. Ο ακροδεξιός συρφετός των Σαμαρά-Δένδια, υλοποιώντας τη «πολιτική» της Χρυσής Αυγής, και από κοινού με τα «αριστερά» δεκανίκια του και τα φασιστοκάναλα στοχοποιεί και επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τις διαδικασίες και τις δομές που προάγουν την ανυπακοή ξεκινώντας από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Οι καταλήψεις είναι ανοιχτοί κοινωνικοί χώροι που λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά και προάγουν την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτoοργάνωση. Αποτελούν εστίες ρήξης και ανατροπής, είναι «όπλο» στα χέρια των καταπιεσμένων και όσων αντιστέκονται. Αυτός είναι ο λόγος της υστερικών διαστάσεων επίθεσης που δέχονται.

Από την Villa Amalias και τη καταλήψη «Σκαραμαγκά», μέχρι κάθε αυτoδιαχειριζόμενο εγχείρημα αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν κοινωνικοί χώροι στους οποίους αναπτύσσονται ανησυχίες, προβληματισμοί, τρόποι σκέψης και δράσης ενάντια στις κανιβαλιστικές πολιτικές που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν κοινωνικοί χώροι όπου αποτελούν παραδείγματα αγώνα, αλληλεγγύης και αντρεπτικής δράσης στη καθημερινότητα, παραδείγματα στάσης ζωής ενάντια στη χειραγαγώγηση και την υποταγή. Χώροι όπου εργάτες, άνεργοι, άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες λειτουργούμε συλλογικά και προωθούμε την ενεργό πολιτική δράση. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν κοινωνικοί χώροι όπου η αλληλεγγύη οργανώνεται από τους καταπιεσμένους για τους καταπιεσμένους, χωρίς τη διαμεσολάβηση των παπάδων, των τηλεοπτικών τους σταθμών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν χώροι αρμονικής συνύπαρξης και οργάνωσης από κοινού ντόπιων και μεταναστών, χώροι ρήξης με το ρατσιστικό τους παραλήρημα και αντίστασης στον εκφασισμό. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι που δε σκύβουμε κεφάλι, που οργανώνουμε εναλλακτικά τη καθημερινότητα μας κόντρα στον καταναλωτικό τους παραλογισμό, στην εμπορευματοποίηση και στο κέρδος. Αυτό που τους ενοχλεί και τους τρομάζει είναι πως όλα τα παραπάνω διαχέονται στις γειτονιές και μεταφέρονται στη κοινωνία ως αντίδραση στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης, αποτελώντας καταλύτη για την αναζήτηση νέων μορφών οργάνωσης της κοινωνίας.

Η απόπειρα επανακατάληψης της Villa Amalias και το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στέλνουν ένα σαφές μήνυμα. Δε τους φοβόμαστε. Αυτοί πρέπει να μας φοβούνται. Είμαστε χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, άνθρωποι της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Είμαστε κομμάτι μιας κοινωνίας που βράζει και θα τους τσακίσει.
Ας μη περιμένουν να λυγίσουμε..Για όσο χρειαστεί θα είμαστε στο δρόμο..

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.
Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και παύση κάθε δίωξης.
Για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.
Για μια κοινωνία ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Όλοι/ες αύριο στις 12 μ.μ στα προπύλαια στην διαδήλωση αλληλεγγύης!

Κοινωνικό κέντρο-στέκι μεταναστών
Κατάληψη, Τσαμαδού 15